2009 GAG'A HOŞGELDİNİZ

2009 Grafik, Animasyon ve Görüntüleme (GAG) Kurultayı İstanbul Teknik Üniversitesi, Ayazağa Kampüsü, Elektrik-Elektronik Fakültesinde 9-10 Temmuz tarihleri arasında yapılacaktır. GAG'nin düzenlenmesindeki amaç Türkiye'de grafik, animasyon, oyun, görüntüleme, görsel tasarım alanında çalışan, bilgisayar ortamında tasarım yapan ve tasarım araçları geliştiren Mühendislik, Mimarlık ve Sanat alanlarındaki akademisyenleri, öğrencileri, ve bu alanlarda etkinlikte bulunan firmaları ve tasarımcıları buluşturmak, üretilen fikirlerin ve ürünlerin tanıtımı için bir ortam oluşturmaktır. Bu konularda çalışan bilim insanları, mimar ve mühendisler, çizerler, çizgi filmciler, karikatürcüler, ve bilgisayar ortamında tasarım yapan tüm kişi ve kuruluşları bu kurultaya bekliyoruz. Kurultayın amacı, grafik, animasyon, oyun ve görüntüleme ile ilgilenen kişilerin ve kuruluşların tanışması, ortak ilgi alanlarında tartışmaları ve ortak çalışmaların doğmasıdır.

KONULAR

Grafik, Animasyon ve Görüntüleme Kurultayı "görsel" ağırlıklı olmak üzere her türlü bilim, sanat, tasarım konularına ve uygulamalarına açıktır. Kurultay, bilgisayar grafiği, animasyon, görselleştirme, bilgisayar oyunları, resim işleme, karikatür, film, fotoğraf, illüstrasyon, heykel, mimari tasarım, görsel hikâye söyleme, örme ve dokuma gibi tüm görsellik içeren bilim, sanat, tasarım konularını ve uygulama alanlarını kapsar.

KATKIDA BULUNMA ÇAĞRISI

Kurultayda dört ana başlıkta etkinlikler yapılacaktır. Bunlar; akademik bildiri sunuşları, firma tanıtım/tasarım sunuşları, eğitim seminerleri ve sergidir. Tüm etkinlikler ücretsizdir Kurultaya yukarıda belirtilen konularda bildiri sunarak, sergiye ürün vererek ya da eğitim semineri düzenleyerek katkıda bulunabilirsiniz.

  • Akademik Sunuşlar:

    Yukarda belirtilen genel konular altında herhangi bir spesifik alanda 15-20 dakika süren konuşmalar yapılacaktır. Bildirinin başlığı ve özeti (en fazla 250 kelime); Bildiriye katkıda bulunanların ad-soyadları ve iş yeri bilgisi, bildiriyi sunacak kişinin e-posta ve cep telefonu içeren kısa özgeçmiş (text ya da word doküman). Bildirileri özetleri internette yayınlanacaktır. Bildiriler için: Ergun Akleman: ergun.akleman at gmail.com
  • Görsel Ürünler Sergisi:

    Kurultayda görsel ürünlerin sergilenmesi için bir sergi alanımız olacaktır. (basılı görsel sanatlar, karikatür, video art, animasyon, oyun sunuş animasyonu) örnekler için 1 MB diğerleri için 5 MB düşük kalitede dosya örnekleri (bir kişi en fazla 5 eserle katılabilir) ; e-posta ve cep telefonu içeren kısa özgeçmiş (text ya da word doküman). Kabul edilen örnek dosyaların basılı eserleri ve yüksek kalitede görüntülü eserleri içeren CD sonradan istenecektir.
    Görsel Ürünler Sergisi İçin: Tayfun Akgül: gag at itu.edu.tr
  • Firma tanıtım/tasarım sunuşları:

    Sunuş başlığı ve içeriği; sunuşu yapacak kişinin e- posta ve cep telefonu içeren kısa firma bilgisi (text ya da word doküman).
    Firma Tanıtım ve Sunuşları İçin: Tevfik Akgun: akgunbt at gmail.com
  • Eğitim Seminerleri:

    Kurultaya eğitim seminerleri düzenlemeyi düşünüyoruz. Eğitim seminerleri bildirilerden daha uzun sureli (Bir ya da iki saat) ve daha genel konularda olması açısından farklılaşacak.
    Eğitim Seminerleri İçin: Tevfik Akgun: akgunbt at gmail.com
Yukarda belirtilen konularda konuşma vermek istiyorsanız, görsel ürünlerinizi sergilemek isterseniz veya eğitim seminerleri düzenlemek isterseniz yukarıdaki adreslere e-posta göndererek bizimle temasa geçebilirsiniz.

KAYIT VE KATILIM

Katılım ücretsizdir.

Destekleyenler

  • İstanbul Teknik Üniversitesi Elektrik-Elektronik Fakültesi
  • Yıldız Teknik Üniversitesi, Bilgisayar Mühendisliği Bölümü
  • Okan Üniversitesi, Bilgisayar Mühendisliği Bölümü
İstanbul Teknik Üniversitesi Görüntüleri: www.itu.edu.tr
Hazırlayan Ergun Akleman, Süleyman Baykut - En son 6 Temmuz 2009'da değiştirildi.